Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Followers

Sunday, January 31, 2016

[ Kiosk SL ] Kedai Roti Tempayan Mek depan Majlis Dearah Ketereh




Ni khas untuk ore kelate kita je sebab kebanyakkan Kiosk Snek Lazat hanya ada di kelate setakat nie. Paling jauh pun di kuantan je di kawasan beserah tapi belum ada gambar kedai lagi. Share Kiosk snek lazat dekat kelate la dulu..

Saturday, January 30, 2016

Karipap Mini in making untuk siso aka doorgift






Ni cerita petang tadi je tau.. malam baru ada masa nak update sket.. tapi kat FB Snek Lazat dah ada dari petang tad pun.. hihi. Alhamdulillah settle proses  karipap mini yang rangup dan sedap insyallah untuk buat siso aka doorgift untuk event akikah mingu nie. Insyallah nanti kita snap pic doorgift tu ye. Insyallah esok masa untuk mengoreng Popia Simpulan Kasih dan Popia gulung kasih lak ye untuk pack doorgift juga tau.

Karipap Mini pun mendapat tempat dihati pelanggan.




Alhamdulillah selain Popia Simpulan Kasih yang terlajak laris, karipap mini pun tak kurang hebatnya.. haha. Walaupun jarang2 diceritakan sebab skrang karipap mini telah diambil alih oleh ipar duai tapi dengar order tiap minggu ada je. Makna sharing resipi turun temurun masih mujarab la ye. Alhamdulillah.

Friday, January 29, 2016

Alhamdulillah, Siti Nordiana dah cuba.. Anda bila lagi??




Maaf kualiti pic tak brape elok ye

 Ni pic masa event tahun lepas kat Berjaya Megamall Kuantan. Masa tu siti nordiana pun ada join sebagai vendor kat situ.. Alhamdulillah Siti nordiana pun telah cuba Popia simpulan kasih dan pelbagai jenis maruku (Agen Maruku by Pemborong Maruku - refer pic). Alhamdulillah sebelum habis event siti nordiana banyak rembat ye.. Terima kasih ye.

Thursday, January 28, 2016

Sapa ore Kota Bharu nak Popia dan Karipap FREE..






Ni khas untuk ore2 kota bharu deh sebab nak bagi FREE popia simpulan/gulung kasih dan karipap mini tau.. FREE je tau. Tapi ada syaratnya ye iaitu samada ada buat Ig Review, Fb review atau blog review ye (salah satu je). Nanti senang tak yah nak pos bagai. Bila dah rasa sendiri produk dari JSS ni baru leh review dengan senang hati dan dari hati... Nak bagi semua orang merasa dan share apa yang tentang produk kami.

Popia Simpulan Kasih di Sri Kembangan Serdang.




Nie agen yang paling lama setakat ni, rasa dah  3tahun lebih jadi agen. . Alhamdulillah dan terima kasih for support ye. Order sentiasa ada je dari Sri Kembangan. Macam yang diwarkan sebelum nie, untuk agen luar dari kelate kebanyakan buat pre order dahulu dan baru proceed order dengan supplier. Apa2 pun anda boleh berhubung terus dengan Agen ye untuk mengetahui lebih lanjut.. mana tau agen dah ada stok ke. Insyallah bagi pihak supplier, kita akan sentiasa update kalau ada order dari agen dan customer.. Senang mana2 customer yang berdekatan nak selit order. Tak gitu?? hihi.

Tuesday, January 26, 2016

Popia Simpulan / Gulung Kasih di PCB - Kota Bharu






Assalamualaikum dan selamat tengahari semua.

Ada sesiapa yang duk PCB, kota bharu kelantan tak?? Nak lak anda peminat setia snek yang terlajak laris setakat nie.. boleh buat ketagih nak mengunyah je iaitu popia simpulan kasih, popia gulung kasih dan karipap mini. Kalau nak rasa atau borong ke boleh roger2 ye. Insyallah boleh COD sekitar PCb hingga ke Kota Bharu, bagitau je lokasi, insyallah kalau tau leh hantar terus ye..

Monday, January 25, 2016

Proses Pembuatan Popia Simpulan Kasih yang terlajak sedap dan rangup




Jom cuci mata tengok proses pembuatan Popia Simpulan Kasih yang terlajak laris dipasaran setakat nie. Sekali beli, insyallah rasa nak beli lagi tau sebab sedap, rangup dan padat dengan inti serunding ikan. Ada yang terus jadi agen untuk jana income.. alhamdulillah, Terima kasih semua untuk sokongan Produk Muslim dan Bumiputera ye.

Stok Popia Simpulan Kasih frozen.. sokmo ready stok ye.

Pre Order Snek Popia Simpulan / Gulung Kasih dan Karipap Mini






Berita baik untuk pengemar snek tradisional yang tak makan dek zaman nie.. bukan apa sebab terlajak sedap, rangup dan padat.. sangat sesuai untuk dijadikan kudapan bersama keluarga gitu.

Monday, January 18, 2016

Rasai snek yang sedap, ranggup dan padat..








Wednesday, January 13, 2016

36Botol Popia Simpulan Kasih untuk agen BSP..


Assalamualaikum dan selamat petang semua..

Berita baik untuk orang sekitar Bandar Saujana Putra, Putra Height dan sekitarnya ye sebab agen Bandar Saujana Putra dah masuk order banyak nie 30botol POpia Simpulan Kasih 1/2kg ye.. siap bertambah jadi 36botol dah sekarang. Alhamdullillah rezeki Allah. (Nota - hrag mungkin sedikit berbeza Rm1-2 sebab agen nak cover kos transportation, kalau beli direct pun kena kena bayar kos abg posmen gak.. kos cod ke. harap maklum ye). Apa2 leh contact terus pn dayah 013 6307961 ye.

Jadi takda istilah kudapan tradisional macam Popia Simpulan Kasih, popia gulung kasih dan karipap mini laju keras masa raya je kan.. kalau raya memang tak memang tangan.. Insyallah kalau rasa sedap, rangup dan inti padat.. customer dan agen akan cari. Santai dengan family boleh makan, bagi gift masa berkunjung umah kekawan ke.



Monday, January 11, 2016

Agen Snek Lazat Wanted!!




Agen snek lazat wanted ye.. terbuka untuk semua ye. Perlu keluarkan modal gak untuk join agen snek lazat nie. Saya mengalu2kan yang berminat dengan bidang makanan untuk join Team Snek Lazat.

Kelebihan Pisang untuk Kecantikan




Banyak bahan alami yang dapat dimanfaatkan sebagai perawatan kecantikan. Salah satunya adalah buah pisang. Selain untuk dimakan kerana rasanya yang enak dan kaya akan kandungan gizi, ternyata buah pisang bermanfaat untuk perawatan tubuh. Hal ini kerana pisang mengandung vitamin A,B,C,E, zat besi, zinc, dan potassium. 


Pisang juga sumber asam amino dan kaya akan antioksidan yang sangat bermanfaat untuk kulit dan rambut. Berikut cara memanfaatkan pisang untuk merawat tubuh anda:

1.Melembabkan kulit. 

Kupas dan hancurkan satu buah pisang lalu sapukan pada area wajah. Biarkan selama 15-20 menit, kemudian bilas dengan air hangat setelah itu bilas kembali dengan air dingin. 

Sunday, January 10, 2016

Kisah Seorang Ayah yang bekerja keras demi Keluarga..



Seorang ayah yang mempunyai tiga orang anak bekerja keras untuk mengubah nasib keluarga mereka. Sekadar bekerja di kilang tidak memadai untuk menanggung keperluan keluarga. Si ayah mengambil keputusan untuk menyambung pengajian ke peringkat diploma. Kesannya, si ayah bekerja pada waktu siang dan menghadiri kelas pada waktu malam.

13 Perkara yang perlu dijaga oleh wanita.




13 Perkara yang perlu dijaga oleh wanita.

1. Bulu kening 


Menurut Bukhari, Rasullulah melaknat perempuan yang mencukur atau menipiskan bulu kening atau meminta supaya dicukurkan bulu kening.
(Petikan dari Hadis Riwayat Abu Daud Fi Fathil Bari.)

2. Kaki dan semacam hantu loceng 

4 Cara Bersyukur kepada ALLAH SWT





IMAM Al-Ghazali menjelaskan bahawa cara bersyukur kepada Allah SWT terdiri daripada empat komponen, iaitu:
1. Syukur dengan Hati.
Syukur dengan hati dilakukan dengan menyedari sepenuhnya bahawa nikmat yang kita peroleh, baik besar, kecil, banyak maupun sedikit semata-mata kerana anugerah dan kemurahan Allah Subhanahu wa Ta'ala.

Saturday, January 9, 2016

Bila IMAN kuat tiada apa yang akan mengalahkannya


Sebelum tidur apakata kita hayati ayat2 dalam pic dan muhasabah diri sendiri. Semoga bermanfaat ye.


Popia Simpulan / Gulung Kasih di Genting Highland dan Batang Kali ye..



Berita baik bagi pengemar Popia Simpulan Kasih dan Popia gulung kasih sekitar genting highland, batang kali dan sekitarnya sebab ada extra stok sket tau.. biasa fast selling kalau yang ready stok nie. Maklumlah ramai yang suka membeli bila ada extra.. tapi paham2 je la kita tak standby banyak ready stok.. mana yang lebih dari order customer dan agen baru packing untuk jualan secara terus. Nak jaga kualiti popia simpulan kasih dan popia gulung kasih.

Settle penghantaran Popia Simpulan Kasih untuk Agen BSP


Alhamdulillah settle satu urusan untuk penghantaran Popia Simpulan kasih yang terlajak laris ke selangor. Self pickup kat Genting Sempah je sebab en suami nak naik genting highland lak pastu. Terima kasih semua yang order ye. 

Mana orang Bandar Saujana Putra (berdekatan putra height) boleh roger puan dayah 013 6307961 untuk order Popia Simpulan / Gulung kasih ye. Mana tau nak jadi untuk raya yang akan datang. Leh tambah side income n jual2 kat opis ke.. hihi



Thursday, January 7, 2016

Solat Dhuha Kunci Rezeki





Kelebihan Sembahyang Dhuha
Berkata Abu Murrah Ath-Tha’ifi r.a. bahwasanya Nabi s.a.w. telah bersabda : Allah telah berfirman:
“Wahai anak Adam! Bersembahyanglah untuk Aku di awal pagi, niscaya Aku akan mencukupimu di akhirnya.”(Riwayat Ahmad)

Allah datangkan UJIAN sebab ALLAH rindukan RINTIHAN kita..


Kekadang bila datang ujian yang melanda diri,  kita pasti pasti terpikir yang bukan2 kan.. rasa terbeban dengan sedekit ujian tersebut.. Tapi yang pasti Allah menghantar UJIAN sebab ALLAH rindukan kita. Untuk mendengar rintihan kita padaNYA. 

Wednesday, January 6, 2016

Muhasabah Diri - Kematian itu Pasti





🍂
BILA KITA INGATKAN MATI

Popia kecil dan Maruku memang terbaik !!



Jom layan feedback customer sket.. customer dah suka pun dah bersyukur sesangat.



Ni masa join event kat terengganu, tempahan banner online, masa deliver to siap bg tester.. pastu terus rembat.. dia kata " Popia kecil dan maruku memang terbaik la." Alhamdulillah sesangat ye.. tqvm sebab support produk bumiputera.. isnyallah di jamin halal.

Maruku ada banyak jenis tau tapi kakak yang buat. Jejarang ada juga update sebab kita pun agen Maruku la kiranya untuk kelate nie..


***********************************************
Kalau dah berkenan, jangan segan2 nak contact ye

SMS/ Wassap 0199517292 Mcna

FB - https://www.facebook.com/SnekLazat

Msg thru FB Snek Lazat- https://www.facebook.com/messages/SnekLazat

Ig @jom_singgah_shoppe

Official Website - www.jomsinggah.com

[Kiosk SL] MZI Trading Kg Penambang, Kota Bharu





Berita baik untuk orang kampung penambang, kota bharu. Jom dapatkan Popia Simpulan Kasih, Popia Gulung Kasih dan Karipap Mini di MZI Trading di Kg Penambang ye. Kalau dari PCB, kedai runcit ni sebelah kiri depan lorong sekolah menengah kedai penambang ye..

[Fedback PSK] Popia SImpulan Kasih MEMANG SEDAP SUNGGUH!!

Rasa nak nangis bila dapat msg macam ni dari customer. Terharu sangat..Alhamdulillah, masa ni baru nak setapak kat kelate la juga sebab baru pindah balik kelate. Marketing pertama letak Popia simpulan kasih kat kedai2, Salah satu kedainya adalah kat KOOP Yakin Pandu.. yang msg cikgu memandu..



Siap ucapkan Terima Kasih lagi sebab buat popia simpulan memang sedap sungguh.. Siap beli rm10 tu tiap kali beli sebab Popia Simpulan kasih ni memang cepat habis kat Koop Yakin Pandu, hantar lak 2minggu sekali tapi skrang takda letak sana dah sebab dah bertukar management.. sale terakhir pun tak dapat.. taktau kira macamana tu.. huhu.

Kisah Si Penjaga Villa..


Jom baca kisah teladan yang penuh emosi dan pengajaan untuk semua.





"Bos saya memandu sebuah kereta mewah setiap hari dan menjadi tugas saya untuk menyapa beliau dan membuka pintu pagar untuknya. Saya bekerja sebagai penjaga di villa mewah beliau. Tapi tak pernah sekali pun beliau membalas sapaan saya setiap hari.

COD Popia Gulung Kasih ktat Bazazr Tok Guru Kota Bharu





Alhamdulillah rezeki pembukaan untuk 2016 sebab dah customer yang order Popia Gulung kasih dari Snek Lazat.. Alhamdulillah. Dah cod sekilo memul, pastu customer tu request lagi sekilo.. Insyallah sehari dua lagi baru siap sebab kebetulan dah habis lak Popia gulung kasih.. banyak stok popia simpulan kasih je.

Tuesday, January 5, 2016

Jom Dhuha...



"Kalau perut boleh ingat sarapan, takkanlah hati tak ingat solat sunat dhuha".. Kekadang tersentap juga dengan kata2 nie kan. Kalau bab makan mungkin laju, adalah selaju kita nak mengerjakan solat sunat.. Mungkin tak kan?? Tapi kalau istiqamah melakukan solat sunat dhuha, pasti tiap hari nak buat.. kalau teringgal pasti tak senang duduk..masyaAllah.

Monday, January 4, 2016

Tips Bayar Hutang terutama PTPTN ye...




Hutang wajib dibayar walaupun tak dituntut.. saje blogwalking tadi terjumpa tips terbaikkk pasal nak bayar hutang nie terutama hutang yang paling liat nak bayar - Peringatan untuk diri sendiri gak walaupun skarang memang kosisten bayar walaupun sedikit.. Orang kata " sikit-skit lama-lama jadi bukit" Insyallah boleh habis bayar la kiranya walaupun bayar dalam kuantiti sedikit berbanding tak bayarr langsung kan,

Adik Beradik - Insan yang boleh dipercayai dan diharapkan..






Kadang - kadang Adik beradik yang suka belanja kita makan, bukan kerana mereka berharta tapi sebab mereka meletakkan persaudaraan melebihi duit......

List Agen Snek Lazat - Popia Simpulan /Gulung Kasih, Karipap Mini



Berita baik untuk pengemar setia Popia simpulan kasih, popia gulung kasih dan karipap mini sebab kita dah ada few agen yang masih aktif walaupun bukan time raya ye. Kalau time raya lagi ramai la ye yang ak order sampai tak sempat tangan dibuatnya.. boleh sampai 500-600kg time puasa tu. Tapi alhamdulillah bila stok frozen popia simpulan kasih dan popia gulung sentiasa ada.. rasa tak kelam kabut sangat la kan.. Alhamdulillah terima kasih semua for support.. dapat la income sket sorang.. dapat sket dah alhamdulillah.. kalau banyak lagi lah perlu dikongsikan ye.


Setakat nie kita ada agen yang aktif di Kelantan, Kuantan, Melaka dan Selangor ye. Biasa penghantaran hanya dibuat sebulan sekali je untuk free delivery dan self collect kat batang kali atau genting sempah. Kalau nak pos pakai bus tiap hari pun boleh je.. ikut permintaan dari agen dan customer.

Atas ni adalah agen yang insyallah boleh dipercaya sebab sedara nara sendiri kan.. order dibuka setiap masa.. mengikut perminat dari customer dan agen. Ni detail agen snek lazat..

Kelantan

Pcb, PC, Kota bharu dan sekitarnya
(pengeposan seluruh Malaysia  dengan bus dan courier biasa)
Mcna, sms/wassap 0199517292 
www.wasap.my/60199517292 

Stok Popia Simpulan Kasih frozen sentiasa ada.




Saja nak tayang stok popia smpulan kasih frozen kat dalam deep freezer.. jangan risau ye sebab stok popia simpulan kasih dan popia gulung kasih sentiasa ada dalam freezer tapi bukan yang dah siap goreng tau. Bukan apa, bila customer atau agen order popia yang terlajak laris nie .. huhu, team pembuatan boleh terus goreng je.. makna tak perlulah customer dan agen nak kena tunggu lama sangat.. 

Dari customer terus jadi agen.. Sedap katanya..





Maaf la semua ye sebab dari pagi sampai tengahri asyik layang feedback Popia simpulan kasih sedap je.. Apa2 pun jangan jemu dan boring lak singgah kat blog yang tak seberapa nie..

Ramai yang puji Popia Simpulan Kasih..





Alhamdulillah, nie feedback lama tapi nak share juga ye.. dari customer terus jadi agen. Sempat gak memborong 5-6kali tapi skarang tak tak aktif sangat .. yang layak dapat harga borong mesti borong sakan ye iaitu min 10kg keatas.. lepas tu tak kisah nak beli brape sebab saya harga yang sama juga.. sekurang2nya dapat la juga margin profit dalam rm5-10 per kg.. sambil makan n jual.. dapat gak sket side income..

Ramai yang puji Popia Simpulan Kasih Sedap tau..Alhamdulillah


Alhamdulillah syukur sesangat bila dapat feedback dari customer kesayangan yang cakap 

" Popia simpulan kasih sedap la"

Tu bermakna customer dan suka dengan produk kita jual walaupun bukan sampai jatuh cinta terus kan.




"Baru buka dah habis separuh balang. Sedap sangat" 

Mendoakan Orang Lain








"Jika kau mendoakan orang lain, itu adalah doa untukmu juga"

Misi siapkan order Popia Simpulan Kasih untuk Agen Selangor & Kuantan




Ni cerita malam tadi.. dah settle ber"popia" baru dapat update sket tentang aktiviti harian. Minggu ni aktiviti goreng popia je tau sebab nak settlekan order Popia Simpulan Kasih untuk Agen Bandar Saujana Putra dan Kuantan. Order masih dibuka ye sampai 7Jan nie sebab 8Jan dah nak buat penghantaran ke kuantan dan selangor. kebetulan minggu ni ada assistant yang tolong siapkan order, tu yang laju je agen2 order popia simpulan kasih rangup.

Sunday, January 3, 2016

Popia Simpulan Kasih di Bandar Saujana Putra, Putra Height dan sekitarnya




Popia Simpulan Kasih di Batang Kali, Rasa, Rawang dan sekitarnya


Assalamualaikum dan selamat pagi semua. 

Berita baik untuk pengemar snek aka kudapan tradisional  - Popia Simpulan Kasih, Popia Gulung kasih dan Karipap Mini yang terlajak laris, rangup dan sedap.. insyallah. Inti serunding ikan kg laut yang terlajak femes dan sedap. Untuk orang keje kat Genting highland, menetap di batang kali, rasa, rawang dan sekitanya.. mana yang rasa kawasa terdekat ye.. boleh contact Amran (sms/call/wassap) 019 9601644 untuk order Popia Simpulan Kasih, Popia Gulung kasih dan Karipap Mini yang terlajak laris, rangup dan sedap.. insyallah




Saturday, January 2, 2016

Selamat Malam Semua..






Proses "pembuangan minyak" dari Popia yang super HOT !!


Tajuk gempak je kan.. popia yang super hot!! Haha.. Hot kalau makan panas-panas tapi sejuk je kalau makan selepas 2-3 hari prosess.. jangan marah ye semua.. Yang penting popia simpulan kasih dan popia gulung kasih rangup akan dihidangkan untuk anda.. dengan inti yang padat iaitu inti serunding ikan kg laut yang terlajak femes dan sedap gak.


Mesti ada yang tertanya macamana proses "pembuangan minyak" yang dimaksudkan dalam post sebelum nie. Jom la tengok pic bawah nie ye.. Dua botol dengan kertas minyak yang masih baru.. sebotol lagi maca dah penuh dengan minyak je kan.. (sesuai dengan namanya kertas minyak aka kertas pembalut makanan)


Tadaa.. balut botol dengan keetas minyak 2-3keping n perap dalam 2-3hari.. lepas pastu baru packing cecomel untuk customer dan agen.. maka kurang sket minyak berbanding packing direct lepas masakkan.. Botol yang sebelah kanan skali tu yang dah perap 3hari.. hasilnya kertas penuh minyak.. hihi. Skrang tak mampu nak beli mesin singkirkan minyak lagi.. maka terpaksa guna manual je la..

Popia Simpulan / Gulung Kasih in making




Popia Gulung Kasih in progress.. dah siap goreng pun cuma perlu sejukan sebelum prosess "pembuangan minyak". Ni untuk edaran kedai runcit dan doorgift dulu ye.. mana yg nak order boleh la roger lelaju sms/wassap 0199517292. Insyallah Popia Gulung Kasih ni rangup dan padat dengan inti serunding ikan tau. tapi alhamdulillah, sebab sebelum ni dah ramai yang tanya popia gulung kasih nie, terus msg kekawan.. order kekawan terus masuk.. Insyallah esok atau lusa boleh cod sekitar kota bharu.. 



Popia Simpulan Kasih pun ada ye. Untuk memenuhi order dari agen Bandar Saujana Putra. Orang sekitar BSP boleh contact Puan Dayah 013 6307961 (sms/wassap). Minggu ni leh order dulu.. minggu depan stok dari kelate terus ke BSP ye.. 

Karipap Mini yang rangup dan inti padat.


Ni kira throwback balik la ye sebab kisah pembuatan karipap mini yang rangup nie cerita sebelum new year tapi baru nak share.. takper la ye.. layan aje la sebab sibuk dengan order sampai lupa nak update. 

Untuk karipap mini, inti yang kita guna adalah serunding ikan selayang ye.. pure serunding ikan. Insyallah dijamin sedap dan rangup